دانشکده پیراپزشکی
عملکرد آزمایشگاه غربالگری نوزادان دانشکده پیراپزشکی طی شش ماهه اول سال 1400 / بحران کرونا و خدمت رسانی به نوزادان
عملکرد آزمایشگاه غربالگری نوزادان دانشکده پیراپزشکی طی شش ماهه اول سال 1400 / بحران کرونا و خدمت رسانی به نوزادان
مسوول فنی آزمایشگاه غربالگری نوزادان دانشکده پیراپزشکی با اشاره به تلاشهای این آزمایشگاه برای ارتقاء سلامت نوزادان، خدمات و فعالیتهای انجام شده در شش ماهه اول سال 1400 و در بحران همه گیری ویروس کرونا را بیان کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی ، دکتر «ریتا عرب سلغار» ضمن اشاره به پیشینه خدمت رسانی این آزمایشگاه گفت: آزمایشگاه غربالگری نوزادان فعالیتهای خود را از پاییز سال 1379 آغاز کرده است. مسئولان، اساتید و کارشناسان دانشکده پیراپزشکی با حمایتهای معاونت بهداشتی دانشگاه و پزشکان در طی این سالها موفق به تشخیص به موقع و شناسایی نوزادان مشکوک به بیماریهای کمکاری تیرویید، گالاکتوزمیا، فاویسم و فنیلکتونوری شدهاند. همچنین در ایام بحرانی بیماری کرونا نیز تلاش شد با رعایت دستورالعملهای بهداشتی خدمترسانی به مراجعان بدون وقفه انجام شود.
دکتر عرب سلغار افزود در طی شش ماهه اول سال 1400، از میان 31734نمونه واصله به این آزمایشگاه حدود 150 مورد نوزاد مشکوک به کمکاری تیرویید و کمتر از 5 مورد مشکوک به بیماری گالاکتوزمیا و بیش از3000 مورد بیماری مشکوک به فاویسم شناسایی و اطلاع رسانی گردید. وی گفت از میان 5003 نوزاد پذیرش شده برای آزمایش فنیل آلانین نیز یک مورد بیمار مشکوک به فنیلکتونوری شناسایی و اطلاع رسانی های لازم انجام شد.
دکتر عرب سلغار تاکید کرد با تشخیص زودهنگام بیماریها، امکان جلوگیری از عقب ماندگی ذهنی نوزادان و درمان به موقع امکانپذیر است و از این طریق گام های اساسی در تامین و ارتقاء سلامت نوزادان جامعه برداشته میشود.
نظر دهید