متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/10/23
  • - تعداد بازدید: 494
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری کارگاه مجازی آشنایی با حفاظت در برابر پرتوهای یونیزان و غیریونیزان در دانشکده پیراپزشکی

برگزاری کارگاه مجازی آشنایی با حفاظت در برابر پرتوهای یونیزان و غیریونیزان در دانشکده پیراپزشکی


به همت انجمن علمی رادیولوژی دانشکده پیراپزشکی کارگاه مجازی آشنایی با حفاظت در برابر پرتوهای یونیزان و غیریونیزان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی، دکتر مسعودحقانی با ارائه مقدمه‌ای در خصوص تاریخچه پرتوهای یونیزان و غیر یونیزان، گفت: با توجه به کاربرد گسترده پرتوها در پزشکی موضوع حفاظت پرتویی همواره از مسایل مورد بحث در دنیا بوده است. وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی از برگزاری این کارگاه معرفی روش‌های علمی محاسبه حفاظ جهت بکارگیری آن در ساخت و طراحی بخش‌های مختلف تشخیصی و درمانی و همچنین آگاهی از کاربرد صحیح منابع پرتوزا است، ویژگی‌های ایمنی پرتویی تجهیزات و لوازم جانبی دستگاه‌های رادیوگرافی را تشریح و در خصوص نحوه حفاظت در برابر پرتوهای یونیزان مانند بخش‌های رادیولوژی، رادیوتراپی و براکی‌تراپی و همچنین حفاظت در برابر پرتوهای غیر یونیزان مانند ایمنی در MRI، فراصوت، پرتوفرابنفش و لیزر توضیحات لازم را ارائه داد.  

دکتر حقانی با اشاره به فراگیر شدن پرتوهای غیریونیزان در دنیا مانند: تلفن‌های همراه، مودم‌های وای-فای و آنتن‌های BTS، بر نقش حفاظت شخصی در برابر این پرتوها به خصوص در کودکان تاکید کرده و افزود با توجه به استفاده روزافزون تبلت و گوشی همراه به خصوص در دوران آموزش غیرحضوری، ضروری است ساعات استفاده از این دستگاه‌ها تا حدامکان محدود و توسط خانواده‌ها کنترل شود.  

عضو هیئت علمی گروه‌ رادیولوژی دانشکده پیراپزشکی ادامه داد: پرتوهای فرابنفش نیز که از نور خورشید و همچنین منابع مصنوعی مانند لامپ‌های تخلیه الکتریکی، رشته‌ای، ضدعفونی کننده و لیزر منتشر می‌شود اثرات مخرب بر پوست و چشم داشته و بنابراین استفاده از وسایل محافظتی در برابر این گونه تابش‌ها نیز ضروری می باشد.

دکتر حقانی در پاسخ به اینکه روش‌های محافظت در برابر تابش فرابنفش چگونه است گفت: یکی از ساده‌ترین روش‌ها استفاده از کرم‌های ضدآفتاب، عینک، کلاه و دستکش می‌باشد.

گفتنی است در این کارگاه که با تلاش استاد مشاور انجمن علمی رادیولوژی خانم  لیلا روپایی و اعضاء انجمن خانم‌ها: محدثه کلاهچی،  شیما مجلسی نژاد، آیدا ضرغامی،  فاطمه رنجبر، حانیه محمدی،  مژده ابوالقاسمی و خورشید کاروان جهرمی برگزار شد پنجاه شرکت کننده از سراسر کشور حضور داشته و در پایان کارگاه جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 35531
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید