دانشکده پیراپزشکی
برگزاری وبینار آموزشی آشنایی با بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی در دانشکده پیراپزشکی
برگزاری وبینار آموزشی آشنایی با بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی در دانشکده پیراپزشکی
کارگاه مجازی آشنایی با بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی به منظور به روزرسانی این بخش از علم باکتریشناسی و در جهت ارتقاء سطح علمی و عملی کارشناسان علوم آزمایشگاهی استان فارس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی، دکتر مریم متوسل با ارائه مقدمهای در خصوص عوامل مسمومیت غذایی باکتریایی گفت: شناسایی بیماریهای باکتریایی منتقله از آب و موادغذایی در آزمایشگاههای تشخیص پزشکی به طور کامل قابل انجام میباشد، همچنین پیشگیری از این بیماریها با رعایت موازین بهداشتی در توزیع، عرضه و انتقال مواد غذایی امکانپذیر است. وی در ادامه، بیماریهای تیفوئید(حصبه)، پاراتیفوئید(شبه حصبه)، شیگلوز، وبا، کمپیلوباکتریوز و سایر مسمومیتهای غذایی را مورد بحث و تشخیص آزمایشگاهی قرار داد.
عضو هیئت علمی گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی، تاکید نمود تشخیص به موقع و زود هنگام (در زمان شروع علائم) بیماریهای مسمومیت غذایی، تاثیر قابل توجهی درارتقاء سطح بهداشت و سلامت فردی و جمعی افراد خواهد داشت. وی ادامه داد شستشوی بهداشتی دستها، شستشوی کامل سطوح و مواد غذایی و سبزیجات خام ، پخت کامل گوشت، مرغ و تخم مرغ، جوشاندن آب در موارد ضروری، نگهداری غذای گرم در دمای بالای 60 درجه و غذای سرد در زیر 4 درجه و مصرف پروبیوتیک خوراکی، تاثیر بسزائی در پیشگیری از آلودگی با عوامل باکتریایی مسمومیت غذایی دارد.
گفتنی است در این وبینار که ویژه کارشناسان علوم آزمایشگاهی مراکز دولتی استان فارس طی دو روز برگزار شد، علاوه بر ارائه راههای تشخیص آزمایشگاهی باکتریهای مولد مسمومیت غذایی، بر الگوهای آنتی بیوتیکهای مصرفی تاکید و مقاومت دارویی باکتریهای بیماریزا نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نظر دهید