متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/10/06
  • - تعداد بازدید: 487
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نکاتی برای آشنایی با ماموگرافی

نکاتی برای آشنایی با ماموگرافی

ماموگرافی روشی برای بررسی و تشخیص سرطان سینه با دوز و میزان پایین اشعه ایکس بوده و یکی از موثرترین راه‌های تشخیص این سرطان حتی در مراحل اولیه می‌باشد. با انجام منظم ماموگرافی می‌توان تغییرات سینه را حتی دو سال قبل از آنکه بیمار و یا پزشک با لمس متوجه شوند مشاهده کرد.

سن شروع ماموگرافی

مناسب‌ترین زمان برای شروع ماموگرافی سی و پنج سالگی است و بهتر است بعد از چهل سالگی سالی یکبار انجام گیرد. انجمن سرطان ایالات متحده آمریکا انجام سالیانه ماموگرافی پس از چهل سالگی را توصیه می‌کند. بعد از پنجاه سالگی نیز هر دو سال یکبار انجام شود.

از بیست و پنج سالگی بهتر است از روش‌های تشخیصی دیگر به جز ماموگرافی استفاده شود و در صورت مشاهده موارد مشکوک (معمولا این دسته افراد در نزدیکان خود سابقه سرطان سینه را نیز داشته‌اند) ماموگرافی انجام شود.

طبق توصیه پزشکان افرادی که سابقه این بیماری را در اطرافیان نزدیک خود داشته‌اند باید از بیست و پنچ سالگی معاینات مداوم و حتی خودآزمایی را نیز، روز بعد از اتمام سیکل ماهانه انجام دهند.

نکات مهم در هنگام ماموگرافی

توجه به چند نکته برای عدم درد در هنگام ماموگرافی موثر می‌باشد، احتمال درد در خانم‌هایی که بافت سینه آنها فیبروکیستیک می‌باشد، بیشتر بوده و بهتر است برای کاهش درد، ماموگرافی بعد از قاعدگی انجام شود. حتما چهل و هشت ساعت قبل از انجام ماموگرافی از مصرف برخی مواد غذایی مانند (شکلات تلخ، قهوه، ادویه تند و...) پرهیز شود.

ماموگرافی برای خانم‌های باردار کاملاً ممنوع نبوده و در بعضی موارد انجام می‌شود، ولی در زمان شیردهی به دلیل حساسیت سینه تا سه ماه بعد از قطع شیردهی نباید انجام گیرد و احتمال نتیجه منفی نیز وجود دارد، معمولاً برای این دسته از خانم‌ها ابتدا سونوگرافی انجام می‌شود.

راه‌های پیشگیری از سرطان سینه

سرطان بر خلاف تصور عام، یک بیماری قابل پیشگیری است به طوری که بیش از چهل درصد از سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند.

برای پیشگیری از سرطان سینه در خانم‌ها آشنایی با علل ایجادکننده، راه‌های پیشگیری و شناخت عواملی که اثر محافظتی در برابر این سرطان دارند ضروری است. با شناخت علایم هشداردهنده و مراجعه به موقع می‌توان ضایعات پیش‌سرطانی را قبل از تبدیل شدن به سرطان، تشخیص داد. بهترین راه کاهش خطر سرطان سینه، رعایت شیوه زندگی سالم، انجام مراقبت‌های معمول نظیر معاینات دوره‌ای و انجام  ماموگرافی در صورت نیاز به ویژه در افراد پرخطر است. بر این مبنا ضروری است تا خانم‌ها به مشارکت در برنامه‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان سینه ترغیب و برای انجام معاینات دوره‌ای به شبکه‌های بهداشتی مراجعه نمایند.

 لیلا روپایی، کارشناس گروه رادیولوژی دانشکده پیراپزشکی

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 34710
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید